Tuesday, June 17, 2014

orang baru..

Assalamualaikum....

Lamanya dah tak update blog nih.... Sibuk melayan org baru lah katakan... hehehe.

11/4/2014  Setelah sekian lama menanti maka lahirlah puteriku yg pertama.





Sepatutnya aku bersalin cara pembedahan pada 8/4/2014 sebab kedudukan bayi songsang. Procedure pembedahan dibuat pada 7/4/14. Pagi yg sepatutnya aku dibedah tu doktor scan balik & kedudukan bayi dah tak songsang & boleh bersalin secara normal. Caranya doktor akan beri ubat untuk mempercepat pembukaan pintu rahim.

Sakinya ya ampun!!! Rase nak karate jer doktor tu... Selepas 2 hari pintu rahim cuma buka 2 cm jer & baby pun jadi kurang aktif. Bila masuk air baby tu aktif ler kalau tak dia tidur jer.... Doktor risau, aku & hubby lagi lah risau. Tambah mak & family aku yg lain pun ikut risau.

Jadi... Doktor amik keputusan nak operate aku ari jumaat tu. Mase tu mmg tawakkal jer... Takut??? toksah citer. Sepanjang proses utk operation mmg tak henti berzikir jer. Akhirnya jam 12.40 PM.... Alhamdulillah... lahirlah 'dak tantik' 'anak dagha' ummi nih... :)

7 comments:

MizzTina said...

akakkkk..ingat sy lg x?? tahniah ye dh selamat bersalin.. sy bersalin 16/04 hri tu..tgh hri gak.. hehehe.. sabtu lepas ada buat kenduri potong jambul dan yasinan kt kg, mak akak ada dtg umah.. ni la, grup ibu tunggal.. klu tnye mak akak mesti dia tau.. :)

hajar said...

mestilah igt... org sekampung hihihi

Irfa said...

ololo tomey anak dagha mama ni
tahniah ye hajar

hajar said...

hehe... tq irfa...

Cik Asma BLuppy said...

tahniah ye. comell nya ahli syurga ni.

RDZ Z said...

Tahniah hajar...rezeki Allah yang lama ditunggu ya...

Knor said...

Alhamdulillah
comel..husna, cntik namanya