Thursday, February 6, 2014

Zoo Negara


Assalamualaikum....

Cuti CNY yang lepas kami tak balik kampung pun. Seminggu sebelum CNY dah balik kampung En Suami kat Sungai Petani. Kampung aku pulak akan balik seminggu selepas CNY. Mak aku berhajat nak buat kenduri doa selamat (org jawa kate tingkepan) buat kenduri aqiqah utk anak adik2 aku sekali.

Jadi utk memenuhi, kelapangan masa cuti en. suami pun ajak le ke Zoo Negara bawa My Iman berjalan.... tgk2 haiwan.

Sangatlah xcitednya My Iman. Dia langsung tak mengeluh atau merengek kepenatan. Ummi iman pulak yg keletihan. Nasib baik ayah iman tu cergas orgnya.. Jadi, setiap pelusuk zoo negara dia bawak iman menjelajah...



Gambar2 ni antara yg sempat my en. suami snap. Lepas puas berjalan2 tibalah masa utk kami pulang. Sebaik kami masuk kereta, tak sampai 5 minit kami tak dengar pun suara Iman bertanya itu dan ini seperti kebiasaannya. Rupa2nya dia dah terjelepok kat seat belakang. mungkin terlalu letih.

En. suami bercadang nak bawa iman mandi manda kat kemensah. Yelah dah terlanjur sampai kat zoo negara, boleh singgah ziarah kawan2 lama kat Rimba Jinbara sambil2 tu boleh la iman mandi manda. Tapi malangnya My Iman dah terlalu keletihan. Sampaikan bila ditanya nak mandi sungai ke tak dia hanya mampu menggeleng kepalanya sedikit saja... Letih sangat2 dah. Apa pun kami rasa puas hati & gembira bila dapat gembirakan hati anak.

Sekian..

7 comments:

babYpose said...

Pandai Iman posing, lama tak pegi zoo negara., bole la bawa budk2

Knor said...

comelnya iman..dah besar...tak lama lgi dapat adik..

zoo ..mmg berzaman tak pergi..

Cho Zila said...

Zoo Negara tak pernah jemupun kalau pergi.. anak soleh mestilah tak merungutkan.. anak2 akakpun suka sangat gi Zoo Negarani.. tak jemu2...
tiket masuk dah mahal tak dari dulu??

ainloly said...

hai :) singgah sini dari segmen yang sama. done follow. PLEASE followback yaa :D ain blogger baruu !! mengharapkan followers dan readers. please yaa.. followback :D.. thankyou !! mucho :*

From : http://unprivatediarytyping.blogspot.com/2014/02/ramaikan-followerraikan-ukhuwah.html

Kesuma Angsana said...

lama x pi zoo no, last g waktu adik di pra sekolah kot hehehe

Kazman / Sue said...

hamboiii... gembiranya si iman yee... seronok tgk haiwan yg pelbagai tu...

Kakzakie said...

Sah auntie tahu Iman baru belajar nak buat PEACE ye.. susun jari dah cantiklah tu sayang:)

Best dan letih pergi Zoo sampai masuk kereta terus terlena..