Thursday, February 23, 2012

mega-suara cinta (lyric) & kenangan lalu



Assalamualaikum...

Pepagi ni layan lagu ni jap... hehe. Lagu ni zaman aku form 1 ker form 2 camtu ler. masa tu aku suka kawan2 dengan kakak senior yang dah form 4 & form 5.
Masa tu pulak kump mega ni antara kump yg paling diminati... semua lagunya meniti kat bibir remaja2 mcm kami ler... hehe.
aku ingat lagi kak suhaili siap tuliskan lirik lagi ni utk aku & kitorg nyanyi ramai2.... sekarang ntah mane2 hala la agaknya kertas lirik tu... tu antara kenangan manis aku zaman tu....

Bila teringatkan zaman tu aku teringat lak ngan arwah nuar.... kawan lelaki yg paling baik ngan aku mase tu...  Al-fatihah utk arwah... arwah meninggal pada mlm selepas pilihan raya tahun 1995. meninggal accident masa konvoi meraikan kemenangan UMNO dekat daerah aku masa tu.

Tak tau cmne aku boleh kawan rapat dengan nuar sedangkan dia form 5 & aku form 1. setiap hari dia mesti teman aku tunggu bas. lepas aku naik bas baru dia blah. kitorg bukan la couple. cuma kawan biasa yang selalu sembang macam2 hal. dekat setahun kitorg jadi kawan rapat. bila dia habis spm aku dah jarang2 jumpa dia sebab dia pun dah kerja. makin lama kitorang dah makin renggang & last berita yang aku dengar dia dah meninggal. sedihnya bukan kepalang. nuarlah satu-satunya sahabat lelaki aku yg paling best. paling sempoi & gila2. semoga Arwah Anuar Bin Miskon ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Al Fatihah.....

2 comments:

Kazman & Sue said...

salam kenal dari kami...

memang sedih kalau kawan rapat kita telah meninggal.... kami pun baru sajer kehilangan rakan sekerja kerana eksident.... sadis sangat....

hajar said...

takziah... utk sahabat & keluarga mangsa..