Saturday, February 9, 2013

buku oh buku...

Assalamualaikum....

Sabtu lepas bersama2 dgn adik2 sepupu yg satu kepala hantu buku meredah PWTC & karangkraft.nilah buku2 yang sempat aku sambar.... hehe... buku utk iman pun ade... 
sejak iman dah ada buku ni... setiap pagi mesti dia nak tengok buku sebelum pegi rumah nenek (my achik yg mengasuh iman). 
Balik dari rumah nenek, nak tidur pun mesti nak tenguk buku.... 
ayahnya pun galak iman mengajar iman mengenal gambar2 haiwan.... suku kata pertama ayah nya sebut & sukukata kedua iman sambung.... Syukur Alhamdulillah ummi & ayah giat berusaha menanam sikap & sifat positif pada iman..... berharap ianya jadi panduan hidup untuk iman.... aamiiinnn...



16 comments:

Hayati Harun said...

mak ai..banyaknya..habis ke baca tu?

Papa Mifz said...

salam kenal...

wah banyak beli buku yer...:)

win3 said...

salah satu untuk mendapatkan ilmu jika kita mau membaca,.

Kakzakie said...

Kalau kakak setahun pun belum tentu boleh habis baca semua ni hajar.

Cho Zila said...

seronok baca buku.. tapi nak waktu yang sangat bertenang untuk membacanya...

yatd said...

hi salam perkenalan

bgusnye la rajin membaca.......

jom ke blog saya juga...

Kesuma Angsana said...

wah banyak ilmu ni !

Azian Elias said...

salam kenal..


i ni dulu kira rajin bebeno membaca.. now nak habis kan sebuku pun susah..


tup2 pegi bandung aritu rabat 3 buku.. tak tau bila nak baca. hee

Mak Wardah said...

Hajar, minat kita sama...

TiranaAduka said...

salam sis hajar
wah...banyaknya...samalah kita

Tolong sebarkan: Cara Menegur ketika dalam solat Jumaat- TiranaAduka

jika sis Hajar ada kelapangan
Terima kasih sis ucapkan

Kesuma Angsana said...

slmt membaca ye

Cho Zila said...

dah habis baca ker hajar???

Nora Karim said...

wah.. betul2 borong ni... hihihi

Knor said...

byk buku byklah ilmunya ye..knor masih banyak juga tak baca2 lagi.

surat khabar minggu lps pun tak habis baca lagi

Kesuma Angsana said...

singgah jgk ari ni!

Nurul Najihah said...

banyak_nye buku sempat sis sambar :)