Monday, January 31, 2011

kari daging bersama kentang... nyum3..

hidangan tengahari semalam... di waktu hujan tengah lebat... huhuhu

uuuhhh... berasap2 lagi nih...

Karnival Karangkraft

karnival karangkraft yg aku pegi sabtu aritu... mmg best!!

inilah hasilnye...

ini lagi...

penuh 1 plastik

bersama si buchukku...

bersama penulis... hani fazuha(baju hitam) & meen zulaikha (tudung kuning)

si buchukku lagi...

wah sempat lagi posing... hehehe

Sunday, January 30, 2011

taman bunga mak...

meneroka taman bunga mak yg x berapa nak berbunga..bunga daisi mak yg menggeramkan hatiku... huhuhu

pokok bunga ros mak yg x henti2 berbunga...
kali ni pokok orkid mak x berapa nk berbunga... kurang sikit sakit hatiku... ahaha... sbb da byk kali aku minta pokok bunga ni tapi mak tak bagi.... huhuhu


bukan jurugambar professionalkan .... amin gambar sesika hati jer lah.... xpandai nak cari angel yg baik.... ehehehe

xtiviti balik kg...

ahaha... ni la keje aku bile balik kg.... keliling umah mak aku ronda.. buah betikpon ade??

limau purut.. mak kata jgn ambik buah baru nk besar.. ehehe tersipu2 aku ... hehe

ladang markisa abg kalid...bleh thn byk gak buahnye...
pokok semaian cili padi abg kalid

pokok kekabu yg bile2 masa akan ditebang...

pokok ciku yg berbuah lebat..
pic ni close up tu yg nmpk besar...

nmpk ok jerkbuah kuini nih...... tapi....

sebenarnye da kene tebuk tupai...kurang ajar punye tupai!!!

Wednesday, January 26, 2011

tempe yang dah siap di goreng & sedia untuk dimakan....

jom2 makan tempe panas2 nih...

alamak terhangus la pulak!!

tempe goreng berempah... hehehe

bahan2 utk tempe goreng.... bawang putih & merah, ketumbar, jintan, tepung gandum, tempe, sedikit garam, sedikit minyak masak & sedikit air untuk mengadun bahan..

cara potong tempe, serong & nipis... pic yg lain akan di post sebentar lagi... hehe

Monday, January 24, 2011

kek coklat...

kek coklat buat SI BUCHUKKU... seronok tgk adik makan ngan penuh selera....

Saturday, January 22, 2011

saya tau.......

saya tau awk x suka & x mau ade komitmen....
saya tau awk cuma nk main2 jer....
tapi kenapa selalu saya pkkan pasal awak?
saya x salahkan awk pun dgn kebodohan saya....
mungkin saya pun kene jauhkan diri sbb x nk perasaan x bijak tu dtg....
& nmpknya arini saya berjaya.... kite tgk hari2 lain ye...

balik kg....

mahalnya harga kenangan ini....

Friday, January 21, 2011

tekanan perasaan!!

dilanda tekanan perasaan yg maha hebat. oksigen3x.... ni yang malas ade cuti tengah2 minggu mcm nih. ade jer bende yang x settle. da la sok byk shipping agent tutup. kang sok harus ade company yg kene bakar!

da la arini nk balik awal. x pegi sauna la jawabnya arini... huhu

awak?

awak kata awak rindu saya tapi saya tau sebenarnya awk tipu.
awak kata awak sayang saya tapi saya tau sebenarnya awk tipu gak.
awak kata awak x boleh kalau saya x ade pun awk tipu gak.
awak kata sayalah segala2nya utk awk sekarang tapi itupun awk tipu.

kalau betul saya ni segala2nya untuk awk mesti awk x curang dengan saya. mesti awk x tinggalkan saya waktu saya betul2 perlukan awk. waktu susah & senang saya.

Thursday, January 20, 2011

Bukan Diriku-Samsons ost Bukan Diriku with lyrics

Jangan Sakiti Aku Lagi By Radja



komohon jangan sakiti aku lagi...

Jangan Sakiti Aku [Syurga Cinta Klip]



tapi kau tega menyakiti hatiku berkali2 hingga aku lali dengan kesakitan itu...

kecewa....

kecewa dengan diri sendiri sebenanya... terlalu mudah mempercayai org. dari sekecil2 perkara hingga sebesar2 perkara... benci dengan diri sendiri!!! mewujudkan perasaan yang dah x sepatutnya wujud. bodohnya menjadi seorang aku... :((( mewujudkan perasaan pada org yang salah.

aku selalu persoalkan kejujuran dia tapi kejujuran aku??? jujurkah aku dengan dia??? berpura2 mencintainya sedangkan perasaan cinta tu dah lama x wujud. yang tinggal sekarang hanya sisa2 sayang. dah berkali2 aku cuba memujuk hati supaya menerima seadanya.... boleh.tapi hanyalah pura2 bukan sepenuh hati...

Kelly Clarkson - Because of you Lyrics

Can't Fight The Moon Light (Lyrics)

Leann Rimes-how do i {WITH LYRICS}

Aizat-Pergi with lyric


kau irama terindah x lagi kudengari....

Aizat - Lagu Kita ( w/lyrics )


bolehkan lagu ini jadi lagu kita??

Faizal Tahir - Sampai Syurga with Lyrics ~!



sesungguhnya hanya kamu....

Faizal Tahir - Bencinta



terus berperang dengan perasaan sendiri

Tuesday, January 18, 2011

lapar!!

aduhai laparnye perutku.... mcm2 irama da dia berlagu... harini nk mkn kat red chili... jadi western jap... hehe (suggestion by sue) ... x biase ngan western ni tapi apepun... layan....

makanan x seperti yg diharapkan... mula2 rase sedap... lom sampai separuh da muak... huhu...
rase loya mcm nk vomit lak!

mengantuk???

bleh lak mengantuk sekarang ni??? nk kate ade wat keje lebih m,ase semalam rasenya x de... cume melayari internet jer smpi larut mlm... tapi tu pun boleh mempengaruhi kew??

Monday, January 17, 2011

Sunday, January 16, 2011

vitamin B & I yg x memberangsangkan....

syukur Alhamdulillah.... dapat gak vitamin B + I w/pun x seperti yang diharapkan.... huhu... selepas jumpa ngan GM aritu aku mmg x meletakkan harapan yg tinggi dah.... ayat2 biase... company x untung.. mcm mengarut jerk.. lagi2 bila 1 of director ckp thn 2010 profit naik ke 30%. mcm nk angin jer.... ayat yg biase lagi.... terpulang pada mgmt nk bagi brp...huh!!rase nk cari keje lain jer!!!

Saturday, January 15, 2011

sahabat.....???

sahabatku yang tiba2 menghilangkan diri..... terasa sedikit jauh hati... tapi mujur juga aku cepat sedar diri.. dia hanyalah seorg sahabat kilat yang bila2 masa akan pergi.... dan mungkin juga bila2 masa juga akan muncul.....
walau dimanapun sahabatku itu berada... aku doakan agar dia sentiasa gembira dan bahagia.
dan sekiranya ia muncul kembali aku ingin menyatakan.... aku gembira menjadi sahabatnya...... :))